Wij organiseren dit jaar voor de 30e keer het Loopfestijn

Loopfestijn Dalfsen voor jong en nog-lang-niet-zo oud

Al vele jaren organiseert IJsclub Stokvisdennen het jaarlijkse Loopfestijn  van Dalfsen. Dit jaar is het een jubileumeditie, het wordt de 30e keer dat het evenement plaatsvindt!  Het blijkt een groot deelnemers te trekken in de wijde omgeving van het Vechtdal. De editie van 2017 wordt op zaterdag 2 september gehouden.

Start en finish zijn bij Kulturhuus Trefkoele. De organiserende IJsclub is van mening dat er aan dit evenement voor elk wat wils moet zijn. Dus niet alleen een topprestatie voor de zeer goed getrainde sporter, maar ook voor degene met loopplezier maar met wat minder kilometers in de benen. De Vechtboertjes verzorgen de muzikale omlijsting

Meer jeugdige deelnemers

Daarom ook is er de laatste jaren voor de jongste sporters een heuse Kidsrun (4 t/m 9 jaar) opgestart. Die valt erg goed in de smaakt bij de allerkleinsten. De daaropvolgende afstanden zijn de 2,5 km en de 5 km. Om vervolgens af te sluiten met de 10 km en de halve marathon (21,1 km) voor doorgewinterde atleten. Met de laatste afstand is het 30 jaar geleden allemaal begonnen. In de loop der jaren zijn de overige afstanden eraan toegevoegd om voor een ieder een sportieve prestatie te kunnen leveren. Het is een succes gebleken aangezien de korte afstanden bij de jeugd de laatste jaren een grote toename aan deelnemers heeft opgeleverd. Dat was ook zeker de insteek van de organiserende IJsclub.

Vaste spreekstalmeester

Wat nooit veranderd is, is de spreekstalmeester van het evenement, Henk Borgmeijer. Hij zal ook dit jaar weer alle deelnemers over de finish begeleiden met zijn grondige kennis en aanstekelijk enthousiasme. Wat ook niet veranderd is, is de datum van het evenement. Al jaren is het de 1e zaterdag van september. Een vaste datum, aangezien er een overvolle agenda is van soortgelijke evenementen.

De organisatie, IJsclub Stokvisdennen ( een vereninging met 2400 leden)  steunt ook ieder jaar een goed doel: dit jaar gaat 50 eurocent van het inschrijfgeld per deelnemer naar het ALS Team Dalfsen. Inschrijven kan via     http://loopfestijn-dalfsen.nl .

Einde schoolvakanties

Tijdens het evenement verzorgt ASC-Gym voor de kinderen een heus spellencircuit. Dat was vorig jaar voor het eerst en meteen een groot succes. Het deelnemersveld schommelt zo rond de 1000 deelnemers, van behoorlijk jong tot nog-lang-niet-zo oud.

Dit jaar zijn de schoolvakanties laat en valt 2 september in het laatste weekend van die vakantie. De organisatie hoopt dat dit niet zal leiden tot minder deelname dan in voorgaande edities het geval was. Het Loopfestijn Dalfsen staat namelijk in de wijde omgeving bekend om de prachtige streek waar de sporters doorheen lopen. En dat wil niemand missen!

Feiten & Cijfers

Evenement: Plinq Loopfestijn Dalfsen

Datum: zaterdag 2 september

Starttijden:

 DE KLEINE KORNUITEN KIDSRUN 15.00 uur

2,5 KM 15.30 uur

5 KM 15.30 uur

10 / 21,1 KM 16.30 uur

 

Locatie: Kultuurhuus Trefkoele, Dalfsen

Toegang: gratis

Organisatie: IJsclub Stokvisdennen

Meer informatie: www.loopfestijndalfsen.nl www.stokvisdennen.nl

Facebook : https://www.facebook.com/IJsclub-Stokvisdennen-356651924432774/

Twitter : https://twitter.com/

Categories: Algemeen