Goede resultaten eerste marathons

Twee marathoncompetities gingen zaterdagavond van start. Op een natte en winderige Jaap Edenbaan ging het damespeloton traditiegetrouw als eerste van start. Al vrij snel vormde zich een kopgroep, met daarin neo-senior Loes Adegeest. Het duurde voor Loes net iets te lang voordat deze groep het peloton had ingehaald, waardoor de witte trui haar ontglipte. Wel verdiende ze 5 punten door binnen 100 meter van het peloton gekomen te zijn. In dat peloton schaatste ook neo Chantal Hendriks een attente wedstrijd. Haar team miste weliswaar de kopgroep, maar Chantal viel veel aan en kon met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd. Loes viel een aantal ronden voor het einde, Chantal werd 28e. In de beloftenwedstrijd kwam Elwin Hulsink tot een 39e plaats.

Op de 333 meter van Nijmegen startte B1-junior Joost Dekkers bij de C2-rijders en haalde daar meteen een mooie 2e plaats. Arno Broekhuis miste het podium net bij de Masters 1, Johnny Jochems staat in de uitslagen als DNF.

Foto’s: Proskating, Wouter Otten

Categories: Algemeen