Loes Adegeest komend weekend op NK afstanden

Komend weekend verdedigt de 21-jarige Loes Adegeest de eer van de Stokvisdennen bij het NK afstanden. De tweedejaars neo-senior is op twee van de drie dagen te zien op het ijs van Thialf. Vrijdagavond 27 oktober komt Adegeest voor het Regionaal Talentcentrum Oost uit op de drie kilometer en zondag voor haar marathonploeg Team Speelman-Haak op de massastart. Bij de massastart gaat het niet om het NK, maar om de finale van de tweede van drie wedstrijden uit de nationale competitie. Vandaag, 20 oktober, plaatste de Dalfsense zich hiervoor via een mooie tweede plaats in haar heat, achter Carien Kleibeuker, met wie ze het peloton op een ronde zette. De derde en laatste wedstrijd van de competitie vindt in Haarlem plaats op 18 november, het NK wordt veertien januari verreden.

Categories: Algemeen