Freddy Wennemars Clubheld van Dalfsen

Bij de verkiezing voor ‘Clubheld van de amateursport’ van de Stentor is Freddy Wennemars ruim bovenaan geëindigd in de gemeente Dalfsen. Met 64 stemmen liet de enthousiaste en kundige trainer de helden van voetbalclubs USV en SV (uit) Nieuwleusen ver achter zich. Mooi, deze waardering voor een van de fantastische trainers van deze bloeiende schaatsvereniging. Wennemars heeft ontegenzeggelijk talent voor het begeleiden van jeugdige sporters, maar zet zich daarnaast onder andere ook in voor de mooie nieuwe kledinglijn van de club, zeer herkenbaar op de schaatsbanen. Sinds kort combineert hij werk en trainerschap zelfs ook nog met het voorzitterschap van de Atletenvereniging van de KNSB.

 

De schaatstrainingsgroep van De Stokvisdennen kenmerkt zich vooral door het enorme enthousiasme van trainers en schaatsers en de saamhorigheid binnen de groep. Schaatsers moedigen elkaar aan en gunnen elkaar een nieuw persoonlijke record, terwijl de pr’s naast de baan juist totaal niet belangrijk zijn. De trainers organiseren afwisselende trainingsdagen en moedigen de schaatsers ook in de zomer aan aan leuke loopwedstrijden en fietstoertochten mee te doen. Afgelopen oktober hebben ze weer een prachtig trainingskamp in Inzell verzorgd, met naast veel sporten ook aandacht voor cultuur en natuur. Onder hun leiding stromen de persoonlijke records al binnen en de eerste interclub, waarbij teams van clubs het tegen elkaar opnemen, is geschaatst. Ook was de club weer vertegenwoordigd in de ploeg met de oudste junioren van het Gewest Overijssel die het in Den Haag opnam tegen de andere gewesten. Een flinke groep schaatsers volgt inmiddels proeflessen, dus nieuwe aanwas komt eraan. Nodigt de eerste nachtvorst uit tot een keer een training meedraaien? Dat kan het hele jaar door, op schaatsbaan De Scheg in Deventer, of bij een fiets- of looptraining in Dalfsen, kijk op de site bij ‘Trainingsgroepen’.

 

Op de foto Freddy met een deel van zijn Trainingsgroep.

 

Categories: Algemeen