Loes Adegeest top tien bij KPN Marathon Cup

De drie landelijke marathonrijders van De Stokvisdennen hebben zich zaterdag weer goed laten zien In Haarlem. Neo-senior Loes Adegeest maakte met een achtste plaats een mooie comeback bij de vijfde wedstrijd van de KPN Marathon Cup. Na een gedwongen rustperiode, vanwege een harde val op haar knieën, bleek ’s middags bij de massastart over zestien ronden al dat die zich goed hielden. De schaatsster van Team Speelman – Haak hoopt zich daarbij geplaatst te hebben voor het NK massastart, veertien januari in Groningen. Twee uur later stond Adegeest scherp aan de start van de 80 ronden. Meteen bij de premiesprint na 30 ronden verdiende ze al een mooi zakcentje met een derde plaats. Zeven ronden later sprong de rijdster met nummer 57 op het juiste moment mee met een kopgroep van dertien, die het peloton op een ronde zette. Het peloton moest daardoor na 69 ronden afsprinten. Elf ronden later sprintte Adegeest naar een verdiende achtste plaats, haar tweede toptiennotering op dit hoogste marathonniveau. Met de verdiende punten sprong ze bovendien naar de vijfde plaats in het jongerenklassement.

 

Ook de naam van neo Chantal Hendriks van Team ZiuZ viel meerdere malen tijdens de live stream bij schaatsen.nl. Zij ging snel in de achtervolging op de kopgroep, maar kreeg niet genoeg hulp. Later in de wedstrijd probeerde ze nog een paar keer weg te komen. Eerder op de avond reed Elwin Hulsink bij de beloften al snel van het peloton weg. In het geelzwarte Stouwdampak hield hij het aan aantal ronden in zijn eentje vol, maar werd toch weer bijgehaald. Na nog een poging na 65 ronden waren, zoals hij zei, ‘de knollen op’.

 

Foto Adegeest en Hulsink: Flitskabouter, Hendriks: Timisimaging

Categories: Algemeen, Trainingen