Drukbezochte clubwedstrijd Stokvisdennen

Op thuisbaan De Scheg in Deventer stond met 47 deelnemers het grootste deel van de langebaners en ook een aantal marathonrijders aan de start van de clubwedstrijd. Het was weer een gezellige avond, de enige wedstrijd in het jaar waar ‘iedereen iedereen van de club ziet schaatsen’. Voor twee zevenjarige F-pupillen was dit hun vuurdoop op de wedstrijdbaan en ze hebben zich kranig geweerd. Sanna van der Velde uit Dalfsen legde haar eerst 100 meter af in 20,64, Dennis van der Steege uit Wijhe in 18,30. Sanna viel helaas op de 300 meter, maar schaatste wel over de finish in 1:05,26 en werd daarmee, als enig meisje F, toch eerste. Dennis reed deze afstand met één bocht erin in 54,72 en werd tweede, achter Stefan Everts. Bij de pupillen veel persoonlijke records, vaak op beide afstanden, zoals voor C-pupillen Kyara Pasman, Yonne Oonk en Silke Westera, die in deze volgorde achter Britt van der Linden eindigden. Ook voor Luuk van der Pol, enige C bij de jongens, twee pr’s. Jelle Kleinlugtenbeld de enige D-pupil, dus hij won, ook al viel hij helaas op de 100 meter.

Voor de A- en B-pupillen een 300 en 500 meter. Britt Bijker het enige A-meisje, maar zij zette haar overwinning wel luister bij met twee pr’s. Joris Jansen won deze categorie bij de jongens, ook met twee pr’s en vóór Jari Westera en Kelvin Seine. Owen Ganzeboer en Iris van der Beek waren alleen bij de B-pupillen en de dames B-junioren, waarbij de junioren C en B een 500 en een 1000 reden. De grote groep heren B-junioren zag Sybren Kemper voor het eerst winnen, voor Joost Dekkers, Timo van Vilsteren, Robbin Besten, Maxim van Marle, Sven Bos en Sjoerd Riezebos. Twee dames C-junior; Bo Meijer won, voor Mendy Pasman. Bij de tien mannen wisselen Joep Wennemars en Mees Hulst elkaar af als snelsten. Joep won door een goede 500 en ondanks een fikse misslag op de 1000, Mees was de sterkste op de 1000. Hier Niels Meijer op drie, daarna Loek van Vilsteren, Mats ten Cate, Stan Kleinlugtenbeld, Lars Marsman, Bjorn Bos, Joop van Leur en een geblesseerde Thom van de Pol.

Vijf mannen junioren-A en twee senioren streden tegen elkaar, wat resulteerde in de volgende uitslag: Stijn Hulst voor oudere broer Bart Hulst, dan Teunis Westenbroek, Ingmar Hof, Igor Vunderink, Hermen Velthuis en Thomas Hoogers. Bij de dames won senior-B Eva Riemersma met prima tijden, maar zij bereidt zich dan ook, net als master Evert Jan Hof, voor op het WK-masters in Baselga. A-junior Anke Breunis kon geen tegenstand bieden, want zij vertrok halverwege de wedstrijd naar Thialf, om zich daar als reserve te melden voor het NK 3 km bij de A-junioren. Evert Jan hield marathonrijders Johnny Jochems en Patrick Degens achter zich, beiden wel een categorie ouder dan Evert Jan.

Foto van Bart Willem ten Cate

Categories: Algemeen, Trainingen