Stefan Westenbroek zesde op NK sprint B-junioren

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft B1-junior Stefan Westenbroek uit Ommen een heel mooi NK sprint gereden in Thialf. Hij had zijn zinnen gezet op een podiumplaats op de 500 meter. Vrijdagavond bleek al dat het mogelijk was, door met een persoonlijk record van 37,29 vierde te worden. Met ook een pr op de 1000 meter, met 1:15,03, ging de Stokvisdenner als zesde en redelijk tevreden slapen. Dit smaakte naar meer en zaterdag was hij dus extra gebrand op het podium.

De tweede 500 meter werd dan ook een prima race, met zoals inmiddels gebruikelijk de snelste eerste 100 meter. Ook in de rest van de rit liet hij als eerstejaars B het hele veld achter zich, met als beloning een geweldig pr van 36,97, een eerste plaats op deze afstand en een negende tijd wereldwijd, als tweede B1. Op de tweede duizend meter reed de rijder van Baanselectie Deventer vervolgens met 1:14,86 voor het eerst onder de één minuut en 15 seconden. De  zevende plaats op deze laatste afstand was een hoger dan vrijdag en daarmee consolideerde hij ruim zijn prima zesde plaats in het eindklassement. Jur Veenje eindigde twee punten boven Westenbroek op de eerste plaats, zilver was er voor Sebas Diniz, ook B1, en brons voor Jeremy Overheul.

 

foto scorebord: Baanselectie Deventer

Categories: Algemeen, Trainingen