Flinke medailleoogst bij Gewestelijke Kampioenschappen Marathon

Vrijdagavond werd voor twintig schaatsers van de Stokvisdennen de kerstvakantie ingeluid met het Gewestelijk Kampioenschap Marathon voor Overijssel of Gelderland. Maar liefst acht van hen konden daarna een medaille in de kerstboom hangen. Bij de jeugdcategorieën en de heren vanaf junior B deden vanuit de Stokvisdennen alleen Overijsselaars mee. B-pupil Owen Ganzeboer rijdt al bijna zolang als hij schaatst marathons, dus hij was er uiteraard bij en dat leverde hem na acht ronden een mooie bronzen plak op. A-pupil Britt Bijker was de andere pupil aan de start, voor haar tien ronden, en met zilver ook voor haar podium. Vier ervaren heren C-junior mengden zich in de strijd. Stan Kleinlugtenbeld troefde de andere drie af en ging na twintig ronden met brons naar huis. Loek van Vilsteren eindigde als vierde en volgens de baanselectie reed Mees Hulst sterk de gaten dicht, maar verschoot hij daardoor zijn kruit te vroeg. Hij werd vijfde, Niels Meijer zevende.

Vijf rijders bij de categorie heren, waar 65 ronden op het programma stonden. Landelijk rijder en senior-B Elwin Hulsink kon zijn eerste plaats van vorig jaar niet prolongeren, hij kwam nu een plaatsje lager uit. B1-junior Joost Dekkers liet zien dat hij vaker met dit bijltje gehakt heeft en kwam uit op een mooie negende plaats. Achter hem A1-junior Igor Vunderink op veertien en B-junioren Sybren Kemper en sprinter Stefan Westenbroek die helaas na 29 en 23 ronden de strijd moesten staken. Voor de dames 40 ronden en die gingen senior-B Eva Riemersma-van Rheenen, rijdend voor Gelderland, het beste af. B1-junior Iris van Beek behaalde als Gelderse een prima vierde plaats, A2-junior Anke Breunis verliet ook voortijdig de wedstrijd.

Bij de masters nam Erben Wennemars twee ronden voorsprong op het peloton en werd daarmee ruim eerste van Overijssel. Meteen achter hem Thierry Mijsters en ook voor Arno Broekhuis een zilveren plak, maar dan voor Gelderland. Hier eindigde Jan Aalbers als zesde van Overijssel en Gelderlanders Patrick Degens en Johnny Jochems op elf en twaalf.

Categories: Algemeen