Erben wint, Chantal en Loes vallen

Erben Wennemars mag zich nog een jaar Nederlands kampioen marathonschaatsen bij de Masters noemen. De voormalig wereldkampioen sprint zegevierde in Utrecht voor de tweede keer op rij. In de finale schudde hij eenvoudig medevluchter Kurt van de Nes af. Arnold Gaasenbeek legde net als vorig jaar beslag op het brons.

 

Bij de vrouwen won Irene Schouten voor de derde keer op rij. Maar in die wedstrijd konden Chantal Hendriks en Loes Adegeest nauwelijks een rol spelen. Al voor de live uitzending begon bij de NOS, waren beide dames uit de wedstrijd, na kort na elkaar gevallen te zijn. Marathonrijden is zo af en toe een contactsport en daar werd ook de kopvrouw van Loes, Janneke Ensing, nog het slachtoffer van. Door een trap op haar voet sloeg de kramp toe en viel ze in de slotronde van de kopgroep van tien.

 

Categories: Algemeen