Chantal Hendriks mee in kopgroep op FlevOnice, top 10

Een mooie wedstrijd voor Chantal Hendriks op FlevOnice, waar ze al vroeg in de strijd over 16 ronden met een grote groep ontsnapte uit het peloton. Kort daarna demarreerde de rijdster van Team ZiuZ nogmaals en kreeg Lisa van der Geest mee. Na een ronde of zes ging Van der Geest er alleen vandoor. De schaatser van mkbasiscs won deze Nationale wedstrijd FlevOnice uiteindelijk na een solo van 20 van de 40 kilometer. Chantal kwam weer in de kopgroep van 16 terug en sprintte naar een mooie negende plaats, haar eerste top tien dit jaar. Hoewel de temperaturen op de Weissensee momenteel te hoog zijn om te schaatsen, lijkt de neo-senior hiermee alvast weer even te laten zien goed uit de voeten te kunnen op de open vlakte. Over twee weken hoopt natuurijslievend Nederland weer in Zuid-Duitsland te kunnen schaatsen; een toertocht voor het goede doel, of een van de vele wedstrijden.

Categories: Algemeen