Britt van der Linden en Luuk van de Pol top tien NK pupillen

In Groningen was het afgelopen zaterdag een spannende dag voor C-pupillen Britt van der Linden uit Zwolle en Luuk van de Pol uit Zwartsluis. Zij deden namens de Stokvisdennen voor het eerst mee aan het Nederlands Pupillentoernooi, het officieuze NK voor pupillen C, B en A. De 500 meter leverde beiden een persoonlijk record op, met 49,74 seconden en een vijfde plaats voor de tienjarige Van der Linden en 50,43 en een elfde plaats voor de elfjarige Van de Pol. Op de 300 meter geen verbetering van hun pr’s, maar wel van hun klassering. Van der Linden eindigde met 31,40 nu op een vierde plaats en Van de Pol op een achtste met 31,39. In het totaalklassement een mooie vijfde en tiende plaats voor deze talenten, onder leiding van coach Brant Aukema.

 

Foto’s: Bart Willem ten Cate en Kees van de Pol

Categories: Algemeen