Open Nederlands Kampioenschap marathon

Op de Weissensee is zaterdag 2 januari onder prima omstandigheden het ONK marathon op natuurijs verreden. Neo-senioren Chantal Hendriks en Loes Adegeest eindigden in het peloton, met voor Chantal een 20e plaats en Loes op 35. Senior-B Elwin Hulsink was op plaats 63 de laatste van 101 deelnemers bij de mannen die de 100 km vol maakten. Senior-A Sharon Hendriks, aan het terugkomen van een jaar waarin ze door ziekte niet kon schaatsen, maakte 70 van de 80 kilometer voor de dames vol.
Chantal, in het geel de eerste van haar ploeg Ziuz, kwam nog mooi in beeld toen ze het peloton naar een kopgroep terugreed en nog even op kop reed in een van de vele kopgroepen die ontstonden. De wedstrijd eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door Lisa van der Geest, met Clarissa van Maaren en Aggie Walsma op 2 en 3.

 

Categories: Algemeen