Stokvisdennen derde bij Perplex Jeugdtoernooi in Deventer

Het team van de Dalfsense schaatsclub miste een schaatsster door ziekte en bij gebrek aan pupillen B voor dit weekend, kwamen twee pupillen C in die (oudere) categorie uit, maar dat weerhield de drie pupillen en twee junioren er afgelopen zaterdag niet van om derde te worden. Maar liefst vier schaatsers stonden op het individuele podium en de teamsprint leverde zelfs de snelste tijd op op De Scheg.

Het verrassendst was wel de eerste plaats van C-pupil Yonne Oonk bij de jongens pupillen B, met twee eerste plaatsen. Zij reed dan ook als enige twee persoonlijke records (pr): een hap van drie seconden van haar 300 metertijd af tot 37,54 seconden en een prima 1:01,00 op haar eerste 500 meter. C-pupil Liv Stappenbelt reed een pr op de 500 meter in 1:10,37 en werd twee keer prima zevende bij de meisjes B-pupillen. Voor C1-junior Loek van Vilsteren twee uitstekende tweede plaatsen op de 500 en 1000 en daarmee totaal tweede, Bo Meijer, ook C1, behaalde een mooie vierde en derde plaats en wordt derde, en voor A-pupil Joris Jansen een vijfde en vierde plaats en ook voor hem het brons. Pieter van Savoyen was de coach die deze succesvolle ploeg leidde.

Foto: Gerlof Meijer

Categories: Algemeen