Chantal en Loes moe maar voldaan na 200 km

Gisteren reden het dames- en herenpeloton waarschijnlijk onder de beste weersomstandigheden tot nu toe de Alternatieve Elfstedentocht. ‘s Morgens vroeg was het nog aardig koud en mistig, maar in de loop van de ochtend verdwenen de flarden mist en kwam de zon door. Daarbij bleef het koud genoeg om de ijskwaliteit goed te houden. Chantal Hendriks en Loes Adegeest zaten bij de doorkomst na iedere 10 km steeds mooi in het peloton, om en om wat meer naar voren of naar achteren. Een aantal kopgroepen werden gevormd en weer ingehaald, waarbij ondertussen veel van de 80 gestarte vrouwen achterop raakten of stopten. In de laatste ronde waren er nog 29 over. Chantal vond nog ergens de energie om weg te rijden, maar ook zij werd helaas bijgehaald. In de sprint werd ze 16. Bij Loes ging het kaarsje net een ronde te vroeg uit, waardoor ze uiteindelijk alleen en als 29e over de finish kwam. Dat beiden kapot waren, is op de foto’s wel te zien, een prachtige prestatie van deze jonge rijdsters!
Sharon Hendriks hieronder genoemd, Elwin Hulsink stapte na 140 km van het ijs af.

Categories: Algemeen