Stefan Westenbroek goud op NK 500

Eerstejaars B-junior Stefan Westenbroek uit Ommen stond dit weekend aan de start van het NK junioren allround en afstanden in Enschede. De Stokvisdennenschaatser begon het toernooi zaterdag uitstekend door bij de B-junioren de 500 meter te winnen. Met 37,48 kwam hij slechts een tiende van een seconde boven het baanrecord uit en reed hij net hard genoeg om nummer twee achter zich te houden, op 0,08 seconden.

Op de 1500 werd de sprinter van de baanselectie in Deventer tiende in een mooi nieuw persoonlijk record van 1:56,59. Zondagmiddag was het tijd voor de 1000 meter. Hierop eindigde hij als zevende. Op basis van deze resultaten stond Westenbroek uiteraard bij de beste twaalf en mocht hij dus ook de afsluitende 3 km rijden, maar hij koos ervoor zijn krachten te sparen voor de aankomende NK’s Kortebaan in Biddinghuizen, komend weekend, en Supersprint, 24 februari in Groningen. Hier hoopt hij te schitteren op de korte sprintafstanden 140, 100 en 300 meter, al jarenlang een specialiteit van deze jonge schaatser.

Categories: Algemeen, Trainingen