Mooie uitslagen zusjes Hendriks op natuurijs

Luleå was koud en ook de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen was een koude bedoening, vooral door de gemene oostenwind. Na een chaotische terugreis uit Zweden door noodweer, was  ook de ZiuZ-Uplusploeg met de gezusters Hendriks op tijd terug om zich op televisie te laten zien. Helaas voor Sharon kon zij al na minder dan de helft van de 60 ronden geïnterviewd worden. De arts in opleiding uit Lemele was gevallen en had een kromme schaats. Chantal reed weer allert en zat mee met de kopgroep die het peloton op een ronde zette. Als Overijsselse mocht ze van Elma de Vries zelfs ontsnappen in de laatste tien ronden met alleen de kopgroep. Helaas kwam de kopgroep toch weer op gang en was de finish net te ver. Chantal hield er uiteindelijk wel een fraaie zevende plaats aan over.

Bij Luleå stonden drie Grand-Prixwedstrijden op het programma, al dan niet ingekort vanwege de kou. In de eerste wedstrijd over 58 km een mooie overwinning voor Ziuz met Bianca Bakker, voor Chantal een 33ste plaats. In de tweede over 39 km viel eerst Sharon en daarna Chantal, ruim over de helft van de wedstrijd. De finale ging over 98 km. Nu liet Sharon zien dat haar vorm tegen het einde van het seizoen weer flink aan het terugkomen is, met een prima twaalfde plaats. Chantal eindigde daar tien plaatsen onder en zag tevreden dat teamgenote Bakker na de goede inzet van het team tweede was geworden in het eindklassement.

Categories: Algemeen