Eerste landelijke wedstrijden

Terwijl het grootste deel van de trainingsgroep geniet van de Zuid-Duitse zon, zijn afgelopen zaterdag de eerste landelijke marathon en langebaanwedstrijd gereden. Chantal Hendriks van Ziuz en Loes Adegeest van Speelman-Haak reden als vanouds zaterdag een aanvallende race in Amsterdam. De wedstrijd om de Jaap Edenbokaal werd helaas kort voor het einde ontsierd door een grote valpartij met enkele gewonden. Irene Schouten won de eindsprint, Ziuz won mooi brons met Bianca Bakker. 
Op zondag won Schouten ook, nu op de 3 km bij de IJsselcup, traditioneel de openingswedstrijd voor de lange baan. Loes Adegeest reed hier voor het eerst sinds 2009 weer in een Stokvisdennenpak en plaatste zich (zeer waarschijnlijk) voor het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen.


Foto: Vincent Riemersma

Categories: Algemeen