Goud en brons Stokvisdennen bij Supersprint in Inzell

Stefan Westenbroek uit Ommen heerste weer op de kortste schaatsafstanden. Hoewel de B2-junior dit keer op de 100 meter niet onder de tien seconde kwam, verbeterde hij wel zijn clubrecord op de 300 meter tot 23,28. De zestienjarige Westenbroek won alle drie de races die samen supersprint heten, te weten de 100 en twee keer de 300 meter. B1 Joep Wennemars verbeterde zich op beide afstanden, met 10,75 en 24,67, en mocht met een zesde en twee derde plaatsen naast zijn clubgenoot plaatsnemen op het podium. Ook hier weer opvallende verbeteringen voor C2-junioren Donald Stappenbelt en Mendy Pasman. Beiden haalden ruim meer dan twee seconde van hun 300-metertijd af, tot 28,50 en 32,70. Bij deze wedstrijd ook weer een regen aan persoonlijke records. Niet minder dan veertien schaatsers verbeterden zich een tot zelfs drie keer. Tot die laatste categorie behoorden C2’s Loek van Vilsteren en Stappenbelt, B1 Stan Kleinlugtenbeld en A1 Sybren Kemper. Ook records op beide afstanden voor C2’s Mats ten Cate en Pasman, C1 Britt Bijker, B1’s Daan van de Pol, Niels Meijer en Mees Hulst. Uiteraard waren de racefietsen weer mee en werd er ook volop genoten van het mooie weer en hard gewerkt in de bergachtige omgeving van de Max Eicherarena. Een tochtje naar de Frillensee mag dan niet ontbreken. Al met al een prima voorbereiding op hopelijk weer een mooi seizoen voor deze 50-jarige ijsclub.

Categories: Algemeen, IJsbaan, Trainingen