Goud en zilver bij Atje Keulen Deelstra Trophy Inzell

Tijdens het trainingskamp van De Stokvisdennen in het Zuid-Duitse Inzell doen de schaatsers ook aan wedstrijden mee. Bij de Atje Keulen Deelstra Trophy resulteerde dat in goud en zilver voor tweedejaars B-junioren Stefan Westenbroek en Famke Minnee. Beide schaatsers maken deel uit van de selectie van het Regionaal Talentcentrum. Beiden noteerden ook clubrecords op zowel de 500 als de 1000 meter, Westenbroek met 36,67 en 1:13,05 en voor Minnee 41,94 en 1:21,97. Ommenaar Westenbroek ontving daarnaast ook nog twee certificaten voor een wedstrijdrecord op deze sprintafstanden. B1-junior Joep Wennemars noteerde ook twee fraaie pr’s met 38,12 (derde plaats) en 1:16,05 (vierde). In totaal werden er door vijftien schaatsers maar liefs 28 pr’s gereden. C2-junior Mendy Pasman moet zich daarbij de koningin van de avond gevoeld hebben; haar vele fietskilometers deze zomer wierpen hun vruchten af. Zij verbeterde zich op de 500 meter met maar liefst drie seconden tot 51,64 en op de 1000 meter gingen er zelfs acht hele seconden af, tot 1:44,88. Maar het snelle ijs van deze prachtige baan tussen de bergen leverde meer uitzonderlijk goede verbeteringen op. C2 Donald Stappenbelt was respectievelijk tweeënhalve en vijf seconde sneller dan vorig jaar. Op de 1000 meter verder een verbetering van vijf seconde voor B1 Daan van de Pol, vierenhalf voor C1 Britt Bijker en B1 Stan Kleinlugtenbeld, vier voor C2 Loek van Vilsteren en C1 Birte Tellegen, drie voor C2 Mats ten Cate en A2 Nigel Klaver, twee voor Famke, anderhalf voor B1 Mees Hulst en een voor Joep Wennemars en Westenbroek. Het zal misschien moeilijk worden deze tijden terug in Nederland meteen weer te verbeteren, maar zo het seizoen beginnen geeft deze junioren, en niet te vergeten de trainers, uiteraard veel zelfvertrouwen.

Categories: Algemeen, IJsbaan, Trainingen