Baanrecord en nog een marathonpodium

In Groningen was het afgelopen zondag tijd voor de 2e marathon van de Noord-Oostcompetitie. Bij de C2-rijders stonden 3 junioren van de Stokvisdennen aan de start. Tijdens de tussensprints reden B2’s Quinten Meerveld en Joost Dekkers zich meermalen in de uitslag. Zo’n 15 ronden voor het eind (60 ronden) ontsnapte A1 Sybren Kemper met een schaatser van HCH uit Heerenveen, die er nog een clubgenoot bij kreeg. Met nog 3 ronden te gaan, op het moment dat Sybren net de kop overgaf,  zagen de Friezen hun kans en reden weg, waarna Sybren ( foto) beslag wist te leggen op een mooie derde plaats. Onze vier meer ervaren rijders Niek Overkamp, Thies Frankema, Koen Korterik en Twan Zwartjens eindigden bij de C1-rijders rond de 30ste plek.

In Enschede wist B2-junior Stefan Westenbroek weer een baanrecord op de 500 te bemachtigen, zonder daarvoor in de buurt van zijn pr te hoeven komen. Een pr en daarmee clubrecord was er wel voor hem op de 1500, met 1:56,51. Ook een fraai pr voor B1 Joep Wennemars, die met 2:02,42 maar liefs 2 seconde sneller was dan zijn beste tijd van vorig jaar. C2 Mats ten Cate zette 2:09,84 als prima nieuw pr neer.

Categories: Algemeen