Opstekers en tegenvallers bij de marathon in Haarlem

In Haarlem kwam voor de derde keer dit seizoen de regiotop van de dames bijeen voor een wedstrijd over 50 ronden. Neo-senior Anke Breunis stond hier weer voor Smit Consultancy aan de start. Ze zat deze keer goed in de wedstrijd, wat ongeveer halverwege de wedstrijd een mooie tweede plaats en een extra zakcentje opleverde bij de premiesprint. Ze eindigde in de middenmoot, op een 25e plaats. Na de heren beloften was het de beurt aan de dames topdivisie. Hier ontbraken wat smaakmakers door langebaanwedstrijden in Japan en Alkmaar. In het peloton nog genoeg goede schaatsers over, waaronder Chantal Hendriks en Pien Keulstra. Het werd een wedstrijd met veel valpartijen, waar vooral Chantals ploeg Ziuz het slachtoffer van was. In plaats van het witte jongerenpak om te zetten in een oranje leiderspak, kwam geen van de vier schaatssters over de finish. Voor Pien pakte de wedstrijd positiever uit toen ploeggenote bij A6.nl Manon Kamminga de chaotische eindsprint won. Zelf werd ze 42e.

In Deventer, bij de Noord-Oostmarathon, lieten vooral de heren junioren zich zien bij de C2’s. A1 Sybren Kemper werd 5e, B2’s Quinten Meerveld en Joost Dekkers eindigden op 7 en 9. Ze kwamen eerder alle drie al meerdere keren bij de eerste drie over de streep tijdens premiesprints en de klassementsprint werd zelfs gewonnen door Quinten, voor Joost en Sybren. Ook voor neo Anke Breunis een mooie top tienplaats, zij werd 9e.

Categories: Algemeen, Trainingen