Ook Mats ten Cate nu in top 20

Na Joep Wennemars, Loek van Vilsteren en Niels Meijer heeft nu ook C2-junior Mats ten Cate woensdag in Heerenveen een enorme sprong gemaakt in de ranglijsten. Net als Joep en Loek haalde hij 4 seconden van zijn persoonlijk record op de 1500 meter af. Met 2:05,55 staat hij nu 11e van Nederland op die afstand. En met een pr van 42,03 op de 500 meter staat Mats nu ook meteen onder Loek op een 19e plaats in de gecombineerde ranglijst 500-1500. Zo staan Loek en Mats er goed voor op weg naar de regionale selectiewedstrijd voor het NK C-junioren op 5 januari in Dronten, waar 32 schaatsers mee mogen doen.

Voor de B-junioren zijn inmiddels de deelnemers voor de landelijke selectiewedstrijden voor het NK sprint en NK 3 km bekend. Joep hoopt zich 1 december in Leeuwarden te plaatsen voor het NK sprint. Famke Minnee staat 13e op de deelnemerslijst voor de 3 km, 2 december in Den Haag, en Niels Meijer 7e reserve. Stefan Westenbroek had zich via de Residentiecup al direct voor het NK sprint gekwalificeerd.

Categories: Algemeen