Pupillen Stokvisdennen zilver bij internationaal toernooi

Vanmorgen om acht uur stonden 4 pupillen van de Stokvisdennen op een koude Scheg aan de start bij het Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi. C-pupil Jelle Kleinlugtenbeld uit Dalfsen en B-pupillen Britt van der Linden uit Zwolle, Luuk van de Pol uit Zwartsluis en Kyara Pasman uit Vinkenbuurt verzamelden samen 245 punten. Daarmee eindigden ze ex aequo met de Deventer IJsclub en Schaatstrainingsgroep Lelystad op een 2e plaats. De Bornse IJsclub won, met 256 punten.

Van der Linden won het totaalklassement over 3 afstanden bij de B-pupillen met zeges op zowel de 100, 300 als 500 meter en eindigde bij de eerste 5 bij de afsluitende marathon. Ook Van de Pol won zijn categorie, hij met twee 1e plaatsen en een 2e plaats op de 500 meter. Op de 100 meter reed hij met 12,36 een persoonlijk record en ook hij eindigde bij de eersten op de marathon. Kleinlugtenbeld schaatste naar 3 pr’s door 13,80 op de 100 en 36,06 op de 300 meter te rijden en op de 500 met 59,34 voor het eerst onder de magische minuut te duiken. Hij kwam uit op een mooie zesde plaats. Net als veel Stokvisdenners voelde hij zich thuis in de marathon en kwam bij de eerste 6 over de streep. Pasman verzamelde haar punten als B-pupil in het A-veld. Met twee 11e en een 10e plaats eindigde ze op een prima 10e plaats.

Dit toernooi werd voor de 32e keer georganiseerd door de Deventer ijsclub, met dit jaar deelname van 20 Nederlandse teams, een Pools team uit Lubin, bijna 900 km van Deventer, en een Duits team uit Berlijn, alle met 4 deelnemers. Met de nieuwe naam Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi eert DIJC een van de initiatiefnemers van het toernooi en drijvende krachten achter de club. Tijdens voorgaande edities deden namens DIJC rijders mee als Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Ronald en Michel Mulder, Lotte van Beek en Carlijn Achtereekte.

Categories: Algemeen