Zilver voor Overijssel bij Kardingebokaal

Zaterdagmiddag mochten B1-junior Joep Wennemars en C2-junior Donald Stappenbelt van de jubilerende Stokvisdennen Overijssel vertegenwoordigen op ijsbaan Kardinge in Groningen. Met 22 andere Overijsselse schaatstalenten wonnen ze zilver, achter Friesland en voor Gelderland, Groningen en Drenthe. De rijders zijn verdeeld over drie leeftijdscategorieën, te weten A/B-pupillen, C-junioren en B-junioren, met zowel bij de meisjes als bij de jongens vier schaatsers in iedere categorie. Bij deze strijd tussen de noordoostelijke provincies doet Overijssel het traditioneel goed, zo werd vorig jaar nog goud gewonnen. Dit jaar droeg Wennemars aardig wat punten bij door brons te winnen op de 500 meter in 38,80 en op vijf te eindigen op de 1500 in 2:00,90. Hij eindigde daarmee als vierde B-junior net naast het eindpodium. Stappenbelt kwam met 45,98 op de 500 en 1:30,59 op de 1000 meter uit op een zestiende plaats.

Foto Dyane Ribbink

Categories: Algemeen