Joep Wennemars zet prima tijd neer op eerste 3 km

Zaterdag reed B1-junior Joep Wennemars in Enschede zijn eerste 3 km in 4:19,28. De kunst van langere afstanden is natuurlijk om een ‘vlakke rit’ te rijden en dat deed hij prima. Met rondjes 34, op het laatst maar weinig oplopend tot 35, reed hij zich meteen naar een 10e plaats op de Nederlandse ranglijst voor de combinatie 500, 1500, 3000 meter. Dit geeft recht op de regionale selectiewedstrijd voor het NK allround, op 5 en 6 januari. Bij dezelfde wedstrijd reed B2 Stefan Westenbroek een prima generale voor het NK sprint van komend weekend in Enschede. Zijn 36,59 op de 500 was goed voor een baan- en clubrecord. Met 1:13,13 zat hij net boven zijn pr van Inzell. Op IJsbaan Twente zal hij het helaas niet tegen Joep opnemen, want die viel bij de selectiewedstrijd.

Categories: Algemeen