Acht schaatsers zeker van regionale selectiewedstrijd NK allround

Van onze junioren C en B hebben acht schaatsers zich geplaatst voor de selectiewedstrijd van de regio noordoost voor het NK allround junioren. Birte Tellegen, Loek van Vilsteren, Mats ten Cate en Donald Stappenbelt mogen 5 januari in Dronten proberen om zich via een goede 500 en 1500 direct voor het NK bij de C-junioren te plaatsen. Daarvoor moeten ze top 5 rijden. De nummers 6 t/m 21 plaatsen zich voor de landelijke selectie op 19 januari in Enschede.

Bij de B-junioren zijn het Famke Minnee, Stefan Westenbroek, Joep Wennemars en Niels Meijer die 5 en 6 januari in Enschede en Deventer in het klassement over 500, 1500 en 3000 meter een top-6-plaats proberen te halen voor directe plaatsing. Hier gaan de nummers 7 tot en met 20 naar de landelijke selectie in Dronten op 19 en 20 januari. Mees Hulst en Joost Dekkers staan tweede en achtste reserve voor deze regiowedstrijd.

Nigel Klaver staat 24ste bij de A-junioren van de regio noordoost. Hier geen selectiewedstrijd, maar directe plaatsing voor de eerste 5 en plaatsing voor de landelijke selectie voor 6 t/m 17. Het NK wordt voor alle junioren 31 januari in Groningen gehouden.

Categories: Algemeen