Quinten Meerveld wint marathon met ronde voorsprong

Bij de zesde marathon van de Noord/Oostcompetitie wist B-junior Quinten Meerveld uit Zwolle de overwinning bij de C2-rijders op zijn naam te schrijven. Deze categorie is de opstap voor jong marathontalent naar de C1-rijders. Van de Stokvisdennen doen vier rijders mee in deze categorie, van B2-junior tot eerstejaars neo-senior. Zij zijn vaak voorin te vinden, zoals ook op zondag in Leeuwarden. Meerveld won twee van de drie premiesprints, werd tweede in de klassementssprint en pakte uiteindelijk een ronde voorsprong op het peloton. A1-junior Sybren Kemper werd vijfde en vierde bij de premiesprints en kwam als achtste over de streep. Kemper en Meerveld staan, met nog vier wedstrijden te gaan, nu vijfde en zesde in het klassement. De eerste drie C2-rijders van het eindklassement promoveren het volgende seizoen naar de C1 en er zijn daarnaast maximaal drie aanwijsplaatsen. Bij de Masters 1 stond Arno Broekhuis op het podium, hij werd tweede.

Categories: Algemeen