Vijf keer goud bij gewestelijk kampioenschap marathon

Bij het gewestelijk kampioenschap marathon voor de gewesten Overijssel en Gelderland in Dronten, afgelopen vrijdag, heeft de Stokvisdennen weer laten zien over veel marathontalent te beschikken. B2-junior Famke Minnee won zelfs bij de Gelderse dames en plaatste zich daarmee direct voor het NK B-junioren. Tevens goud voor C2-junioren Mats ten Cate (Gelderland) en Loek van Vilsteren (Overijssel) en voor hen dus ook directe plaatsing voor het NK op 16 februari, eveneens in Dronten. Bij de masters won Erben Wennemars voor Overijssel en Arno Broekhuis voor Gelderland. 
Zilver was er voor B-pupillen en Overijsselaars Britt van der Linden en Luuk van de Pol en brons voor C1-junior Britt Bijker en C-pupil Jelle Kleinlugtenbeld, beiden wonend in Overijssel. Een vierde plaats voor Gelderse C-pupil Mette ten Cate en C1-junior Birte Tellegen, en voor neo-senior Anke Breunis uit Overijssel. Bij de heren eindigden de Stokvisdenners Joost Dekkers, Sybren Kemper, Hermen Velthuis en Quinten Meerveld in de achterhoede van het Overijsselse veld, op 14, 15, 16 en 18. Helaas werd het kampioenschap ook gekenmerkt door veel valpartijen, zoals van Kemper, Tellegen en Van Vilsteren, waarbij Van Vilsteren vliegensvlug opstond en zijn tegenstanders dus toch nog achter zich liet.

Categories: Algemeen