Britt van der Linden 4e en Luuk van de Pol 6e bij NK

Op IJsbaan Kardinge in Groningen zijn B-pupillen Britt van der Linden en Luuk van de Pol van de Stokvisdennen uit Dalfsen heel mooi vierde en zesde geworden bij het Nederlands Pupillentoernooi. Hier stonden al voor de 25ste keer de beste C, B en A-pupillen van Nederland aan de start en de wedstrijd staat daarom ook bekend als het NK voor pupillen. Van der Linden uit Zwolle begon de wedstrijd heel goed met brons en haar eerste NK-medaille op de 500 meter in 47,62 seconden. Van de Pol uit Zwartsluis werd met 46,70 zesde. Daarop volgde de 700 meter, waarbij beide rijders als zevende over de streep kwamen. Van der Linden deed dat in 1:07,61, Van de Pol in 1:06,05. Onder leiding van coach Chantal van Marle verbeterden beide talenten hun klassering van vorig jaar, met respectievelijk een en vier plaatsen, dus als ze dat volgend jaar weer kunnen, staan ze op het podium.

Foto: Stokvisdennen

Categories: Algemeen