Stefan Westenbroek goud bij NK allround en NK afstanden !!!

Ommenaar en uiteraard lid van onze club Stefan Westenbroek is dit weekend in Groningen Nederlands kampioen geworden bij zowel het NK allround als het NK 1000 meter voor B-junioren. De schaatser van het Regionaal Talentcentrum Oost bouwde op de drie kortere afstanden voldoende voorsprong op de andere allrounders op om bij de afsluitende 3 km wat toe te kunnen geven. Hij begon zaterdag al goed met zilver op de 500, als snelste allrounder. Ook de 1500 was goed voor zilver. Met al een aardige voorsprong begon de Stokvisdenner aan de 1000 op zondag en na winst op deze afstand stond hij 10 sec voor op de nr 2. Op de 3 km geen medaille, met een 8e plaats, maar wel maar 3 sec achter op zijn naaste concurrenten Gerrits en Tukkie en zo haalde Westenbroek zijn 4e medaille binnen. Hij zich nu een jaar lang naast sprintkampioen ook nationaal kampioen noemen bij het allrounden en op de 1000.
Ook club- team- en categoriegenote Famke Minnee reed een ijzersterk NK. De Harderwijkse opende met een 10e plaats op de 500 in 42,19, stond al 7e na een mooie 6e plaats op de 1500 in 2:07,22 en reed vervolgens een prima 1000 meter in 1:22,06, goed voor een 5e plaats. Op de slotafstand schaatste Minnee zelfs nog naar een pr. Met 4:33,02 op deze 3 km en een 7e plaats, werd ze totaal heel mooi 5e. 
Joep Wennemars had zich ook gekwalificeerd, maar moest helaas geblesseerd afzeggen.
Foto’s Hanneke Mennens en fam. Westenbroek

Categories: Algemeen, Trainingen