Weissensee nieuws en mooie resultaten

Tijdens de eerste snelle 60 km op de Weissensee waren Chantal Hendriks en Loes Adegeest veelvuldig voorin te vinden. Allebei in ontsnappingen, Loes nog 14 seconden vooruit met Iris van der Stelt en in de laatste ronde nog een poging. Ook Chantal dan nog even licht vooruit met Clarissa Van Maaren. Pien Keulstra eindigde ook in het peloton. Oud-Stokvisdennenschaatsster Malou Hiemstra wordt nog een keer voorin genoemd. Uitslag: Loes 36, Pien 58, Chantal 59 en Malou 61. Anke Breunis reed haar eerste wedstrijd hier, maar viel helaas in de 3e ronde. Daarna nog wel 4,5 ronde alleen doorgereden, maar uiteindelijk gelapt door het peloton.
Uiteindelijk helaas toch weer een massasprint, niet de specialiteit van onze dames, met Manon Kamminga als winnares.

Neo-senior Loes Adegeest van Speelman-Haak kwam vandaag op een mooie 11e plaats en als eerste jongere over de streep op de Weissenssee. 100 km stond er vandaag om 12:30 op het programma bij het ONK (zonder buitenlanders). Na iets meer dan een uur reed er een groep van zeven vrouwen voorop. Daarachter kwam Chantal Hendriks van Ziuz in haar eentje steeds dichterbij, om uiteindelijk ook aan te sluiten. Voor de kopgroep uit reed Janet Beers, ook van Speelman-Haak, vanaf de 50 km nog heel rondjes alleen. Met nog 30 km te gaan was het peloton weer compleet. Een ronde later stapte Chantal uit. Loes en Pien Keulstra zaten er nog bij. 
Met nog 2 ronden te gaan had de nieuwe kopgroep van 12, met daarin Loes, al bijna 2 min te pakken. Loes en teamgenote Vera Otten overlegden nog even achterin de groep en probeerden, net als veel anderen, weg te komen, maar ook deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een sprint. Carla Ketellpper-Zielman won goud, Iris van der Stelt zilver en Kelly Schouten, toch nog een feestje voor Ziuz, het brons.

Chantal Hendriks mooi 5e bij Alternatieve Elfstedentocht

Chantal was in de slotfase absoluut de strijdlustigste, door eerst al naar de kopgroep te rijden en vervolgens nog veelvuldig weg te rijden. Op zo’n 1500 meter voor de finish werd helaas ze toch weer bijgehaald. Loes Adegeest deed nog haar best op kop van een uit elkaar vallend peloton, maar die inhaalrace was te laat ingezet. Op de finish waren het Manon Kamminga en Iris van der Stelt op 1 en 2, Ineke Dedden 3, Chantal dus op 5 en Loes op 23.Categories: Algemeen, Trainingen