Stefan Westenbroek wint vijfde NK kortebaan op rij

Vanaf dat de nu bijna zeventienjarige Stefan Westenbroek oud genoeg was om mee te mogen doen aan het NK kortebaan, vijf jaar geleden, heeft hij in zijn leeftijdscategorie gewonnen. En ook afgelopen maandag in Biddinghuizen deed de B2-junior dat door alle omlopen en alle drie de finaleritten te winnen. Bij de beste acht op het ‘bruggetje van Bartlehiem’ stond ook Mees Hulst, als B1-junior een jaar jonger dan Westenbroek. Hij haalde met zijn vijfde plaats in de derde omloop net niet de finale. B2-junior Famke Minnee werd dertiende.

Op de buitenbaan van FlevOnice reden de meisjes 140 meter rechtuit en de jongens 160. Via de eerste omloop, over twee ritten, plaatsten de drie Stokvisdenners zich bij de beste zestien voor de tweede omloop. Hulst als tiende, Minnee als dertiende. Na de tweede omloop volgde een derde, voor de beste acht. Hulst haalde die met een zevende plaats, Minnee werd weer dertiende en viel af, wel tevreden met haar persoonlijk record van 15,58. In de derde omloop dus een mooie vijfde plaats voor Hulst, waarmee hij zich gedurende het toernooi twee keer flink verbeterd had, een knappe prestatie. In de finale reden de vier overgebleven rijders drie ritten, een tegen iedere tegenstander. Westenbroek en teamgenoot Chris Fredriks wonnen hun eerste twee ritten en eindigden daardoor als één en twee toen Westenbroek in de derde rit in 14,40 seconden met een persoonlijk en clubrecord van Fredriks won. Hiermee behaalde de Ommenaar zijn vierde NK-titel van dit seizoen. Derde werd Peye de Ruiter van de bekende schaatsvereniging De Lekstreek.

Categories: Algemeen