Chantal weer van voren in marathon

Zaterdagavond was het ijs in Dronten al goed ingeschaatst door de jeugd, tijdens het NK, toen de landelijke marathon van start ging. Chantal Hendriks werd 29e bij de 13e van het seizoen in de KPN CUP en Pien Keulstra 49e. Hieronder het ingekorte stukje van Schaatsen.nl (met dank aan Chantals Instagram).

Bij de vrouwen stond er wederom geen maat op Irene Schouten. Ze hield alles in de gaten, maar kreeg geen ruimte om te ontsnappen, net als de rest van het peloton. Pas in de slotfase kregen er wat groepjes ruimte, zoals Imke Vormeer en Iris van der Stelt en even later Chantal Hendriks en Lisa van der Geest, maar beide duo’s werden een paar ronden later alweer ingerekend.

Het treintje van Team Palet Vastgoedonderhoud bepaalde in de slotrondes het tempo. Ineke Dedden, Melissa Wijfje en Jade van der Molen probeerden Vormeer in stelling te brengen, maar zij was niet opgewassen tegen de sprintkanonnen Schouten, Francesca Lollobrigida en Manon Kamminga. Schouten zette in de laatste bocht de versnelling in en zag vervolgens niemand meer in de buurt komen. Lollobrigida kwam nog het dichtste in de buurt, maar het gat was riant.

Categories: Algemeen