Nieuw seizoen, nieuwe leden, nieuwe testen en pechvogels…

Ook bij de nieuwe leden voor komend seizoen zijn twee rijders die landelijk hun wedstrijden gaan rijden. De jongste is B2-junior Jens Verbeek uit Dronten. Hij zal Stefan Westenbroek en Joep Wennemars gezelschap houden bij het Regionaal TalentCentrum Oost. Verbeek, bijna zeventien, komt al sinds zijn pupillentijd uit op NK’s, afgelopen jaar onder andere op het NK allround, sprint en supersprint. Hij zal vanaf het komend seizoen zijn weg naar de top combineren met een studie Biologisch en medisch laboratoriumonderzoek aan het Saxion college in Deventer. Mart Nijhoff komt, net als afgelopen seizoen, uit voor  Stouwdam.nl uit in de nationale beloftencompetitie bij het marathonschaatsen. De 20-jarige schaatser uit Vorden studeert daarnaast Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bij de eerste Rabo talentdag zijn leden van het RTC, baanselecties en ook Niels Meijer, Mees Hulst, Mats ten Cate en Loek van Vilsteren lichamelijk en psychologisch getest, met hulp van Stokvisdennentrainers. Via deze nieuwe opzet, waarbij op uniforme wijze wordt getest, wil de KNSB vroegere herkenning van schaatstalenten realiseren.

Een nieuw seizoen gaat vaak samen met een nieuw schaatspak, en dus moet er gepast worden en dan vooral in de schaatshouding natuurlijk.

Tot slot van dit bericht nog beterschap gewenst aan een aantal heren junioren pechvogels: Mats en Stefan in het gips en ook Niels even uit de roulatie helaas.

Categories: Algemeen