Loes Adegeest op 3 bij landelijke marathon, Jaap Eden Trofee

Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam wist Loes Adegeest van Team Smit Consultancy zaterdagavond met een groepje van 3 jonge rijdsters te ontsnappen aan het peloton en zo een podiumplaats veilig te stellen.

Op deze immer sfeervol verlichte, laatste volledig open ijsbaan van ons land laten de 3 topdivisiedames van de Stokvisdennen meteen zien dat ze er zin in hebben. Loes gaat vanaf de start naar voren en rijdt ook even op kop, niet lang daarna gevolgd door Pien Keulstra van A6.nl en Chantal Hendriks van Mastermind. Meerdere keren lijkt er een kopgroep weg te komen, meestal met een van de 3 erbij. Hendriks gaat nog een keer achter Carien Kleibeuker aan en dan zijn er opeens 11 weg, met veel favorieten. Ook die worden echter bijgehaald, net als later Pien nog een keer. Met ongeveer 52 van de 80 ronden te gaan weten Beau Wagemaker van A6.nl, Marijke Groenewoud van Ziuz en Loes wel weg te blijven. Al gauw hebben ze een voorsprong van 150 meter, terwijl het peloton soms inloopt, maar dan weer wacht. Even later ziet de kopgroep de staart van het peloton en zakken de ploegen van de drie neo-senioren keurig af om ze op te halen. Het peloton blijft onrustig, waarbij Chantal nog een keer een gat dichtrijdt voor het peloton. Met nog zo’n 23 ronden te gaan, komen Ziuz en A6.nl op kop om zo het peloton te controleren. Na 73 ronden klinkt de bel voor het peloton, waarna Irene Schouten de massasprint wint. Het drietal rijdt de wedstrijd uit in rondjes 40, waarbij Loes zich niet meer mengt in de sprint, die gewonnen wordt door de snelle Groenewoud.
Bij de dit jaar nieuwe beloftendivisie voor de dames wordt Senior-B Eva Riemersma-van Rheenen van Bewustwinkelen.nl 42ste, neo-senior Anke Breunis, net als Loes schaatsend voor Smit Consultancy, moet helaas na negentien ronden de wedstrijd verlaten, maar mag daardoor wel een leuk interview afgeven. Mart Nijhoff, ook neo en aan zijn 2e jaar bij de beloften begonnen, wordt in de laatste wedstrijd van de avond 63ste.
Met dank aan Alberta Breunis voor foto’s en video, hieronder de link naar het interview van Proskating.

Categories: Algemeen