Mooi weekend voor Pien Keulstra

Al voor de helft van de zware derde wedstrijd om de KPN Marathoncup, afgelopen zaterdag op De Scheg in Deventer, was in de topdivisie het halve vrouwenpeloton uitgeschakeld. In de wedstrijd over tachtig ronden ging twee keer een grote groep rond. Met nog twintig ronden op het bord was A6.nl, de ploeg van Pien Keulstra, goed vertegenwoordigd in een kopgroep van vijftien, die het uit zou vechten om de overwinning. Ook Mastermind, met Chantal Hendriks, en Turner hadden meerdere dames voorin zitten. Loes Adegeest van Smit Consultancy, ook zij extra hard werkend op de thuisbaan van de Stokvisdennen, had deze laatste slag gemist. Kamminga, ploeggenote van Keulstra en dit seizoen nog niet in de top van een marathon geëindigd, was in de finale met afstand de snelste in de sprint. Keulstra eindigde als zesde, Hendriks pakte ook punten met een twaalfde plaats en Adegeest kwam als 34ste van over de streep. Ook in de beloftenwedstrijden reden Stokvisdenners mee. Eva Riemersma-van Rheenen reed een goede koers die eindigde met een 24ste plaat. Anke Breunis moest helaas de koers halverwege verlaten, nog steeds geplaagd door rugklachten. Mart Nijhoff kwam als 67ste binnen.
Bij de massastart in Heerenveen, zondag meteen na het kwalificatietoernooi, werd de vrouwenkoers gekenmerkt door een lange kopbeurt van Esmee Visser. Met zes ronden te gaan, waagde Merel Bosma een uitlooppoging maar deze hield geen stand. In de slotfase plaatste Pien Keulstra een aanval met Sandra Dekker en Bente Kerkhoff. Melissa Wijfje reageerde alert, dichtte het gaatje en reed vervolgens alleen verder. Keulstra greep met een vierde plaats net naast het podium.
Op pr-gebied was het dit weekend even ietsje stiller, vergeleken met de regen aan records van de afgelopen weken. Wel drie pr’s in Dronten op de 300 m, voor C-pupil Djem Smeele (33,55), C-junior Jelle Wagenaar (26,90) en voor A-pupil Luuk van de Pol (28,10) ook een pr op de 100 m (11,74). In Enschede verbeterde B-junior Jens Verbeek zijn tijd op de 500 tot 38,64 en in Deventer kwam Mees Hulst, ook B, tot 24,56 op de 300 m. Leeftijdgenote Bo Meijer reed haar eerste 3000 in 5:29,36.
Foto: focusbyhanneke en met dank aan Schaatsen.nl voor een groot deel van deze tekst 😊

Categories: Algemeen