Drukke clubwedstrijd, Niels op 3, Kraantje Lek, snelle junioren

Afgelopen weekend was goed te merken dat het seizoen op gang is; heel veel mooie wedstrijden. De clubwedstrijd zaterdag was goed bezet, ondanks andere wedstrijden elders. Vooral de pupillen reden persoonlijke records, sommige zelfs twee en een aantal reed de eerste wedstrijd. Ook voor C-junior Marit Bouwman twee pr’s en de B-junioren dicht op elkaar. Aan het einde van de avond reden de liefhebbers nog een marathon, op de foto de pupillen aan de start.
In Haarlem behaalden A-junioren Famke Minnee en Kayleigh ter Laak een 6e en 16e plaats bij het allroundtoernooi om de Kraantje Lektrofee. Famke kwam daarmee nét 1 plaats te laag uit voor directe plaatsing voor het NK allround bij de senioren. In Heerenveen zondag weer mooie pr’s op het snelle ijs van Thialf: A-pupil Luuk van de Pol 9 sec sneller op de 1000 met 1:31,50, C-junior Jelle Wagenaar dik 3,5 sec sneller op de 1500 met 2:09,89 en na dit weekend 14e van Nederland op 500+1500. B-junior Stan Kleinlugtenbeld met 4:10,63 bijna 8 sec sneller op de 3 km en daarmee nu 16e op die afstand. Het wordt zo wel spannend hoeveel schaatsers er straks op de verschillende NK’s uit mogen komen!
In Leeuwarden werd de derde Noord/Oostmarathon gereden. Weer een grote deelname in de snelste groep en een mooie 3e plaats voor Niels Meijer in de tweede groep. Koen Korterik en Niels behaalden beide en keer een 5e plaats in een tussensprint.
Met dank aan alle fotografen!

Categories: Algemeen