Pien Keulstra wint finale marathonvierdaagse

Na een wedstrijd over 100 ronden op ijsbaan Kardinge in Groningen heeft Pien Keulstra van de Stokvisdennen zondag de finale gewonnen van de Trachitol Trophy. De marathonvierdaagse begon donderdag in Enschede. In het laatste deel van de wedstrijd, waarin zij, maar ook clubgenoten Chantal Hendriks en Loes Adegeest al veelvuldig van voren te zien waren, wist Keulstra te ontsnappen, samen met Emma Engbers. Met hulp van uit het peloton afgezakte ploeggenoten van zowel Mastermind, van Engbers, als A6 Groot in auto’s, van Keulstra, wisten ze wel uit de klauwen van het peloton te blijven, maar de ronde voorsprong lukt uiteindelijk net niet. Het was zo een mooie afsluiting van vier dagen waarin de wedstrijden steeds langer werden en Hendriks, ook van Mastermind, al een keer vierde werd na een lange ontsnapping samen met Adegeest, schaatsend voor Smit Consultancy. De laatste wedstrijd was helaas niet de meest onderhoudende;  op de andere dagen werd er vaker voor spektakel en spanning gezorgd, maar de strijdlustige vrouwen van de Stokvisdennen waren iedere wedstrijd weer in ontsnappingen terug te vinden.

Marijke Groendewoud van Ziuz won de vierdaagse, Manon Kamminga, ploeggenote van Keulstra, won het puntenklassement in het ‘pillenpak’ dat daarbij hoort.

Foto Vincent Riemersma

Categories: Algemeen