Marathons en ladderwedstrijd Deventer, masters snel op Thialf

Voor de jeugd waren er in zaterdag Deventer louter podiumplaatsen bij de tweede jeugdmarathon. A-pupillen Luuk van de Pol en Britt van der Linden kregen het zilver omgehangen, net als Britt Bijker bij de C-junioren. Birte Tellegen won die categorie en Jelle Kleinlugtenbeld won het brons bij de B-pupillen. Daarna was het tijd voor de Regio Oostmarathon. Hier brons voor A-junior Joost Dekkers bij de C1-rijders en Arno Broekhuis bij de snelste masters. Johnny Jochems werd negende bij M2’s. Op zondag reden E-pupillen Noortje Kappers en Veerle Zunnebeld  zes keer 300 m en A-junior Sjoerd Riezenbos de 700 m bij de ladderwedstrijd. Noortje promoveerde één heat en zij en Veerle eindigden beiden met een mooie tweede plaats in hun heat in de laatste ronde. Ook Sjoerd promoveerde en reed daarin vier vierde plaatsen.

In Heerenveen reden onze langebaanmasters mooie tijden bij de eerste wedstrijd van de Dutch Masters Cup. Eva Riemersma-van Rheenen kwam tot 44,76 op de 500 en 4:47,45 op de 3000 en Evert Jan Hof reed een sterke 41,83 op de 500 en 2:10,62 op de 1500 meter.

Categories: Algemeen