AED Stokvisdennen officieel in gebruik genomen

Op donderdag 5 december is de AED bij IJsclub Stokvisdennen aan de Brinkweg 2 in Dalfsen officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde met een ferme handdruk tussen wethouder Jan Uitslag en directeur Gert van Marle van bouwbedrijf Bongers. Namens de IJsclub keek bestuurslid Herben Scherpenkate tevreden toe. De IJsclub was al een tijdje bezig om een AED aan te schaffen. Hoofdsponsor Bouwbedrijf Bongers schonk de AED aan de vereniging. Wethouder Jan Uitslag kon dit ontzettend waarderen en schonk namens de gemeente de buitenkast aan de Dalfser IJsclub.

De AED is voor een iedereen toegankelijk en is aangemeld bij de Hartstichting. De meldkamer Ambulancezorg gebruikt de AED’s die op www.hartslagnu.nl aangemeld zijn, in het geval van een noodzakelijke reanimatie, bij een alarmering van burgerhulpverleners. Inwoners, bedrijven of organisaties die beschikken over een AED die nog niet aangemeld is op www.hartslagnu.nl worden opgeroepen dit alsnog te doen. Want hiermee worden levens gered!

Foto:  Johan Bokma

Categories: Algemeen