Joep Wennemars brons bij NK sprint junioren

Afgelopen weekend heeft Joep Wennemars maar liefst drie NK’s gereden op ijsbaan De Meent in Alkmaar, daaronder het NK sprint. De eerste dag begon meteen mooi met een derde plaats op de 500 m. Daarop volgde een vierde plaats op de 1000 en zo stond de B-junior derde in het tussenklassement. Vervolgens liet hij zien ook de 3 km goed aan te kunnen, met een vierde plaats. Die mooie resultaten gaven hem kennelijk vleugels, want de zondag begon met een eerste plaats en een persoonlijk record van 37,47 op de 500 m. Ondanks de harde wind werden er veel persoonlijke records gereden en op de tweede 1000 m zelfs een baanrecord. Dat staat nu op naam van Joeps teamgenoot bij het Regionaal Talent Centrum Oost, Chris Fredriks. Wennemars snelde met 1:14,44 ook naar een pr en dat leverde hem zijn derde vierde plaats van het weekend op. In het eindklassement behield hij zo heel mooi de derde plaats en hij kon zich dus het brons om laten hangen. Daarna volgde nog het NK teamsprint, samen met teamgenoten Fredriks, die heel dicht bij het goud was gekomen, en Jorian ten Cate, de nummer tien van de sprint. Op papier dus een goede Overijsselse ploeg en dat bewezen ze ook door het zilver te halen, achter Friesland.

Famke Minnee stond na zaterdag op een veertiende plaats bij de dames A-junioren, met een mooie negende plaats op de 1000 meter. De Harderwijkse zakte zondag een plaats, dus ze eindigde dit NK als vijftiende.

Foto familie Wennemars

Categories: Algemeen