Joep Wennemars zilver bij Kerstsprinttoernooi, Stokvisdennen brons

Op tweede kerstdag heeft B-junior Joep Wennemars bij de A-junioren het zilver gepakt bij het Kerstsprinttoernooi in Thialf. Het team van de Stokvisdennen had zo onverwacht het brons gewonnen, dat de taart pas vrijdag op de ijsbaan van Deventer aan een Stokvisdennenlid overhandigd kon worden. Deze interclubwedstrijd ging over de drie supersprintafstanden 100, 300 en 500 meter. Wennemars reed persoonlijke records op de 100 (10,58 seconden) en 300 (24,22), en verwees ploeggenoot Chris Fredriks dit keer naar een treetje lager, door sneller te zijn op de 100 meter. Eerste werd A-junior Friso van Ee.

Bij de neo-senioren behaalde neo-senior Stijn Hulst punten met een vijfde, zesde en zesde plaats en een pr van 24,50 op de 300 meter. Terwijl bij de senioren oudere broer, invaller en neo Bart, en jongere broer en B-junior Mees, ook ruim binnen de top tien eindigden. Voor Bart een pr van 24,27, voor Mees is dat nu 24,54. A-junior Famke Minnee reed pr’s van 11,77 en 27,22 en werd bij de dames junioren A zesde, zesde en vierde. C-junior Birte Tellegen reed een pr van 12,15 en zat dicht tegen de top tien aan bij de neo-senioren. Leeftijdgenote Britt Bijker kwam uit bij de senioren en had daar, met pr’s van 12,32 en 46,63 de top tien gehaald als ze niet was gevallen op de 300 meter. Bij de A-junioren schaatsten B-junioren Jens Verbeek en Niels Meijer individueel naar een zesde en veertiende plaats totaal. Meijer reed 40,52 als nieuwe snelste tijd op de 500.

Categories: Algemeen