Erben Wennemars zilver bij NK marathon

De masters waren om 13:00 als eersten aan de beurt bij het NK marathon in Enschede op nieuwjaarsdag. Erben rijdt dit seizoen geen wedstrijden, maar kon door het openstellen van het NK marathon bij de masters voor niet-wedstrijdrijders toch meedoen. De mannen op het podium pakten een ronde op een kopgroep die ook al een ronde op het peloton had en winnaar Jeroen Sienot pakte zelfs in zijn eentje nog een ronde.

Daarna was het de beurt aan de jonkies, de neo-senioren. Ook voor hen stonden er 100 ronden op het programma. Mart Nijhoff van Team Stouwdam eindigde als 22e in een uitgedund peloton, na een aantal keer meegezeten te hebben met een kopgroep.

Bij de dames was Loes Adegeest van Team Smit Consultancy een van de smaakmakers in een snelle wedstrijd. Zij reed al vroeg in de wedstrijd samen met Ineke Dedden weg, kreeg nog even hulp van ploeggenote Thirza Gorkink, maar kwam niet verder dan een halve ronde voorsprong. Daarna zaten de Stokvisdennendames Adegeest, Chantal Hendriks van Mastermind en Pien Keulstra van A6 groot in auto’s alle drie nog mee in ontsnappingen. Hendriks werd uiteindelijk 29e, Keulstra 39e en Adegeest verliet de wedstrijd, moe maar voldaan, een paar ronden voor de afsluitende massasprint van een gehalveerd peloton. Keulstra’s ploeggenote Manon Kamminga pakte het brons.

Categories: Algemeen