Veel marathons afgelopen en aantal keer podium

De marathonweek begon al op dinsdag, op FlevOnice. Hier verstevigde Jan Aalbers zijn leidende positie in het klassement van de Flevobokaal door 4e te worden. Johnny Jochems werd 17e. De finale van afgelopen dinsdag is verplaatst vanwege het slechte weer. Loes Adegeest en Chantal Hendriks hebben de marathon niet uitgereden, maar wel alvast even geproefd aan het buiten rijden. Op de Weissensee wordt inmiddels geschaatst en breidt het ijs zich uit. 21 januari is daar de aftrap met de eerste prestatietocht, 23 januari beginnen de wedstrijdrijders met de Aart Koopmans Memorial.

Gewestelijk kampioenschap voor de jeugd al besproken, maar daarna volgde de Leisure World Oost, wedstrijd nummer 5. Hier won Arno Broekhuis bij de snelste masters en stond Joost Dekkers op 3 bij de C1. Quinten Meerveld haalde het podium net niet. Op die zaterdag werd ook de eennalaatste landelijke marathon voor de beloftendames verreden. Eva Riemersma eindigde als 17e, Kayleigh ter Laak kwam bij haar debuut helaas al vrij snel ten val. Bij de beloftenheren kwam Mart Nijhoff als 34e binnen. Beste klassering bij de A-dames was voor Chantal, met 24, Loes werd 41e en Pien Keulstra 51e.

Bij de 7e N/O-marathon bestond bij de NO1, de snelste groep, bijna een kwart van het peloton uit Stokvisdennenschaatsers. Koen Korterik deed het goed in de tussensprints en eindigde mooi als 8e. Joost 12, Arno 14, Quinten 17, Sybren Kemper 19, Hermen Velthuis 22, Thies Frankema 28 en Niek Overkamp 33. Niels Meijer haalde weer flink wat punten binnen bij de NO2 door als 3e van de competitierijders te finishen, 4e in de wedstrijd. Vlak achter hem Stan Kleinlugtenbeld die het dus heel goed deed in zijn eerste wedstrijd. Johnny hier op 26.

Categories: Algemeen