Eva Riemersma voor de tweede keer wereldkampioen

Afgelopen weekend is Stokvisdennenlid Eva Riemersma-van Rheenen voor de tweede keer wereldkampioen geworden bij de masters. Twee jaar geleden was het ook in Italië, maar toen in Baselga di Pinè, nu in Collalbo (of Klobenstein). In haar categorie M35 had ze geen tegenstand dit jaar, maar Riemersma was overall wel de snelste van allemaal. Met een tweede plaats op de 500 en 1000 en een eerste op de 1500, heeft ze het kampioenschap gewonnen door ook op de 3000 naar het goud te rijden.

Ook de coördinator van de schaatstrainingsgroep Evert Jan Hof was weer van de partij. Hij eindigde als zevende in de categorie M50 en 38e overall. Op maandag werd hij al weer op een terras aan de Weissensee gespot. Voor hem staat er nog twee keer 100 kilometer op het menu.

Op de foto Riemersma met haar vader tijdens de training en de vrouwen van Team NL.

Categories: Algemeen