Weissensee Aart Koopmans en Open NK

Afgelopen woensdag startten de wedstrijdrijders hun reeks van Grand Prixwedstrijden op natuurijs met de Aart Koopmans Memorial. Pien Keulstra zat mee in de kopgroep en werd mooi zevende na 60 km. Loes Adegeest eindigde als 29e en Chantal van Marle kwam binnen als 62e. Belofte Mart Nijhoff ging na 71,5 van de 82 km van het ijs af.

Twee dagen later waren de afstanden een stuk groter tijdens het ONK. Voor de vrouwen stond er nu 105 km op het menu. Al vroeg ging Hendriks ervandoor met twee maatjes, maar zij werd weer bijgehaald, en ook Keulstra reed in haar eentje een eind weg van het peloton, maar zonder succes. Adegeest wist naar de uiteindelijke kopgroep te schaatsen, maar maakte een inschattingsfout en liet zich weer terugzakken. Hendriks kwam uiteindelijk als 24e binnen, Keulstra als 36e en Adegeest viel na 73,5 km uit door een val. Hendriks’ ploeggenote Emma Engbers werd vierde van de vier in de kopgroep, Keulstra’s ploeggenote Manon Kamminga kwam als eerste over de streep.

Foto’s: Allison Taylor, Alma Korteweg

Categories: Algemeen