Joep Wennemars kampioen

B2-junior Joep Wennemars behaalde maar liefst vier Nederlandse kampioenschappen afgelopen weekend in Enschede. Op de 500, de 1000 en de 1500 meter behaalde hij goud, en met een derde plaats op de 3000 eindigde hij ook op één bij het NK allround.
Joep liet als geen ander zien op het juiste moment te kunnen pieken, net als Stefan Westenbroek onder leiding van Johan Freriksen van het RTC Oost. Zaterdag reed de 17-jarige een persoonlijk record van 37,05 op de 500, zondag eindigde het NK allround met een pr op de 3000 van 4:04,86 en daarmee dus het allroundgoud.
Dit is een geweldige prestatie, want de top van de B-junioren is breed en de samenstelling van de podia bij eerdere NK’s dit seizoen, en ook bij de Landenwedstrijd, iedere keer weer anders. Clubgenoten en B2-junioren Jens Verbeek (ook RTC Oost) en Mees Hulst eindigden hun allroundtoernooi als 22e en 20e. Bij de dames junioren A kwamen A1-junioren Famke Minnee en Kayleigh ter Laak uit op de plaatsen 18 en 24.

De nu B-junioren van de Stokvisdennen hebben altijd al een grote groep (vrienden)groep gevormd en steeds meer schaatsers hiervan verbeteren zich tot NK-niveau. Daardoor stonden er bij het NK Massastart met Joep Wennemars, Jens Verbeek, Mees Hulst, Niels Meijer en Stan Kleinlugtenbeld maar liefst vijf Stokvisdenners aan de start in het peloton van 32. En ook hier leek Wennemars weer op het podium te komen, door als derde over de streep te komen. Maar dan moet je wel de reglementen lezen en je handschoenen aandoen. Niels Meijer eindigde zo als vijftiende het hoogst en ontdekte een leuke tak van de schaatssport. In deze wedstrijd ook een aantal valpartijen, met helaas een pijnlijke enkel en ziekenhuisbezoek voor Kleinlugtenbeld als gevolg.
Westenbroek en Ter Laak startten ook in de massastart en kwamen als 24e en 21 over de streep.


Foto’s: Alma en Hanneke, 

Categories: Algemeen