Club van 100

De trainingsgroep van IJsclub Stokvisdennen is al tientallen jaren een begrip in Dalfsen en de schaatswereld. Het stimuleren van het schaatsen i.h.a. staat bij de IJsclub centraal. Bij de trainingsgroep wordt het schaatsen vooral ook competitief bedreven. Door het aanbieden van diverse sportieve activiteiten winter én zomer, voor jong en oud en met inzet van vele vrijwilligers vervult de trainingsgroep een belangrijk maatschappelijk belang binnen de gemeenschap.

Om deze rol zo goed mogelijk te kunnen vervullen vinden wij het belangrijk dat deelname aan de trainingsgroepen toegankelijk is voor iedereen, maar vooral ook voor jonge schaatsers. We organiseren het gehele jaar jeugdkampen, trainingskampen en wedstrijden. Tevens verzorgen we wekelijks busvervoer van schaatsers naar de ijsbaan in Deventer in de wintermaanden.

Door stijgende, onbeïnvloedbare kosten wordt het echter steeds lastiger om dit allemaal te kunnen aanbieden en toch het schaatsen in clubverband enigszins betaalbaar te houden. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn voor een van tevoren vastgesteld laag bedrag het vervoer naar Deventer te kunnen garanderen om iedereen mee te kunnen nemen.

Om onze activiteiten betaalbaar te houden hebben we de Club van 100 opgericht.

De bijdrage van de Club van 100 draagt bij aan het toekomstbestendig maken van onze trainingsgroep: een groep enthousiaste schaatsers en trainers die de sport met hart en ziel beoefenen. Ons beleid is er op gericht deze groep de komende jaren verder te versterken met aanwas van jeugd uit alle lagen van de samenleving.